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Central Bank UCITS Regulations Consultation
Markets Policy Division

Central Bank of Ireland

PO Box 559

Dublin 1

29t June 2018

Re: CP119 - Consultation on amendments to (and consolidation of) the Central Bank UCITS
Regulations

Dear Madam/ Sir

BNY Mellon welcomes the opportunity to comment on this Consultation Paper regarding amendments
to, and consolidation of, the Central Bank UCITS Regulations.

BNY Mellon is a leading player in the Irish funds industry and service provider to UCITS both as an
administration company through BNY Mellon Fund Services (Ireland) DAC and as a depositary
through BNY Mellon Trust Company (Ireland) Limited.

We have considered the matters set out in Consultation Paper 119 (“CP119") and the questions
posed therein. We set out below our responses to the questions relating to each of the four sections
of the Consultation Paper.

Section I: Amendments arising from a review of the Central Bank UCITS Regulations

Question 1: Stakeholders are requested to indicate whether they agree with the changes
proposed and to provide any comments and / or observations.

BNY Mellon has no comments or observations to raise in relation to the changes proposed in Section
l.

Section Il: Amendments to UCITS Share Class Provisions

Question 2: Stakeholders are requested to indicate whether they agree with the changes to
share class provisions as currently proposed.

As stated in Section Il of the Consultation Paper, it is proposed to amend relevant share class
provisions in the Central Bank UCITS Regulations to reflect the Opinion on Share Classes of UCITS
issued to NCAs by ESMA in January 2017 (“the ESMA Opinion”).

In Section 3.3 paragraph 25 of its Opinion, ESMA sets out some operational principles which, in its
view, should be observed to ensure that the derivative overlay used to hedge the currency risk in one
share class does not lead to spill-over risk which could disadvantage investors in other share classes
of the same fund with no derivative overlay. For example, one of the operational principles cited is as
follows:



“The notional of said derivative should not lead to a payment or delivery obligation with a value
exceeding that of the share class. To that end, the maximum potential amount of cash that could be
paid to the counterparty or collateral that could be posted to the derivative counterparty should be
prudently assessed by the management company and should not exceed the maximum pool of cash
and eligible collateral corresponding with the value of the share class”

In paragraph 26 in the same section of the Opinion, ESMA then goes on to state the following:

“ESMA is aware that daily subscriptions and redemptions lead to conditions where it is difficult to
attain a perfect hedge within a fund or share class. To nonetheless ensure that the above operational
principles are met, the UCITS management company should, at the level of the share class with a
derivative overlay:

b. Ensure that over-hedged positions do not exceed 105% of the net asset value of the share class;

c¢. Ensure that under-hedged positions do not fall short of 95% of the portion of the net asset value of
the share class which is to be hedged against currency risk”

However, Regulation 27(3) of the Amending and Consolidating Central Bank UCITS Regulations (“the
Amending Regulations”) reads as follows:

“Where a UCITS engages in currency hedging at the level of a share class, the responsible person
shall do the following:

(a) ensure that over-hedged positions do not exceed 105 per cent and under-hedged positions do not
fall below 95 per cent of the net asset value of the hedged currency share class;

(k) ensure the notional of the derivative transaction does not lead to a payment or delivery obligation
with a value exceeding that of the share class”

Our comment, therefore, is that the distinction drawn in the ESMA Opinion between an operational
principle and parameters that can be applied to ensure that the principle is met in practice given the
cashflows to/from the fund in the form of subscriptions and redemptions is not apparent in the
Amending Regulations. As the proposed Regulation stands, it appears to contain contradictory
requirements for the responsible person to ensure that over-hedged positions do not exceed 105% of
the value of a share class whilst also ensuring that the notional value of a derivative transaction does
not exceed 100% of the value of the share class.

As a further comment, paragraph 22 of Schedule 7 and paragraph 15 of Schedule 8 require that:

“An up-to-date list of all share classes of the UCITS, identifying whether the relevant share class is
hedged”

is included as additional information in the Annual and Half-Yearly Reports respectively.

We suggest that such a list is limited to include only all Jaunched share classes in order to avoid the
provision of unnecessary and unhelpful information to the market.

Section lll: UCITS Performance Fees

Question 3: Stakeholders are invited to provide comments and observations on the
performance fee provisions being included in the Central Bank UCITS Regulations.

Regulation 41(1) prescribes that performance fees are only payable by the UCITS on either:
“(a) achieving a new high net asset value per share over the life of the UCITS, or

(b) the out-performance of an index”.



However, some UCITS provide for the payment of a performance fee only when the “water mark” is
exceeded by a certain percentage as opposed to simply when a new high NAV per share is achieved.
We suggest that the Regulation is amended to reflect this additional circumstance in which a
performance fee can become payable.

Question 4: Stakeholders are requested to indicate whether further requirements are
necessitated to better regulate the charging of performance fees by UCITS.

Regulation 41(4) details requirements that a performance fee does not crystallise more than once per
year and is not paid more than once per year. However, the Regulation does not provide for the
crystallisation of a performance fee, and the timing of the payment of a performance fee, relating to a
redemption. Typically, a fund prospectus stipulates that a performance fee crystallises and is paid
with an annual frequency or, when appropriate, upon a redemption. We suggest, therefore, that this
practice is reflected in the Regulation in order that clarity is provided in relation to the treatment of

performance fees when a redemption occurs.

On an associated point, Regulation 75 details the prospectus disclosure requirements regarding
performance fees. However, no disclosure requirement is specified in relation to the calculation and
payment of performance fees following a redemption. We suggest that a requirement to explicitly
disclose the fund’s treatment of performance fees following a redemption is added to the Regulation
in order to ensure transparency and comparability across funds.

Section IV: Amendments to UCITS MMF Provisions in light of MMFR

Question 5: Stakeholders are requested to indicate whether they agree with the amendments
proposed and to provide any observations / comments.

BNY Mellon has no comments or observations to raise in relation to the changes proposed in Section
V. --

We appreciate the opportunity to contribute to this consultation process. We are happy to discuss our
comments further should you wish to do so.

Yours faithfully

7,

Alan Melia
Country Compliance Officer, Ireland




